У переддень великого православного свята Покрови Пресвятої Богородиці традиційний головний районний осінній  ярмарок відбувся не у районному центрі, а на центральній площі Нерубайського – великого приміського села, заснованого саме  козаками.

За інформацією прес-служби Біляївської районної державної адміністрації, з самого ранку площа розквітла гарно прикрашеними торговими павільйонами сільських рад району та великих підприємств Біляївщини. Особливою вишуканістю та яскравістю виділяються павільйони Дачненської,  Августівської, Іллінської, Холоднобалківської, Граденицької, Яськівської, Вигодянської, Мирненської сільрад. І біля багатьох щедрі господарі частують юшкою, гарячим чаєм з солодкою випічкою місцевих майстринь.

Учасниці художньої самодіяльності та продавщиці в українських національних костюмах. Художній керівник районного Будинку культури Світлана Кваша  представляє товаровиробників – учасників ярмарку, знаходить гарні слова про керівників підприємств, досягнення колективів.

Скрізь променіють кетяги калини та штучні величезні соняхи, які можна назвати візитками цього ярмарку. А у рядах, де торгували саджанцями дерев та  кущів, вражали запахи різнобарвних троянд.

Відвідувачів організатори  ярмарку зібрали багато, приїхали не лише з Нерубайського,  сусідніх сіл, а й з Одеси. І ніхто не покинув її з порожніми руками,  везли цілими  мішками сільгосппродукцію та  товари з неї.  Головне – вибір величезний, якість чудова і  ярмаркові ціни радували – всі значно нижчі ринкових, адже від виробників, без торговельних надвишок.

Найбільше дякували покупці за овочі у великій кількості представлені ТОВ агрофірмою “Факел” керівник Цхадая Тимур Мурадович, а також овочі та консервацію ТОВ «Південь агропереробка», «Троїцьке», за мед та фрукти фермерам «Жива надія», за зерно від М.А. Дубського, молочну  продукцію ДПЕБ «Дачна», сири Великодальницького «Золоте копитце». Черги стояли за продукцією ферм  від О.М. Ніцевича та Є.О. Солоненка, ковбасами підприємців Великого Дальника. Живою рибою  жваво торгували  Асоціація «Хаджібейський лиман» та РСК «Придністровець». Чарували знатною випічкою Біляївщини подружжя А.О Харибін, Є. І. Хмарук. Був і виноград, навіть ківі, що почали вирощувати наші фермери.

З теплими словами вітання звернувся до учасників ярмарку голова Біляївської районної державної адміністрації Василь Петрович Самокиш. Він подякував організаторам і товаровиробникам за щедрість, цей ярмарок, що став справжнім святом, побажав усіляких гараздів і пообіцяв, що цей районний осінній ярмарок не останній цього року. Йому  під оплески всіх присутніх  піднесли пишний коровай.

Такі ж короваї  вручено й іншим організаторам ярмарку голові районної ради Олегу Григоровичу Мишаглі, голові Нерубайської сільради Василю Людвіговичу Юрківському,а також  почесним гостям депутату обласної ради Дмитру Петровичу Чапіру. Не оминуло уваги таке свято і обласне керівництво в особі начальника управління аграрної політики Петріва Івана Михайловича.

Музика, виступи кращих місцевих та й районних талантів додали гарного настрою. Подарунком учасникам ярмарку став виступ вокально-інструментального етнічного колективу «Слов’яни». Заспівали всі, а дехто й потанцював.

Фото прес-служба Біляївської РДА

Залишити відповідь