КНП “Одеський обласний лікарсько- фізкультурний диспансер» – історія успіху

ПРО ПОЧАТОК ЗМІН

Одеський обласний лікарсько- фізкультурний диспансер як бюджетна установа перейшов до статусу КНП в січні 2018 року, після чого одразу відбулася реорганізація системи роботи закладу. Першочерговим завданням було сформувати стратегічний план розвитку закладу тапобудувати формат роботи, які б відповідали основним принципам та цілям закладу – допомагати як професійним спортсменам, так і всім охочим піклуватися про своє тіло та здоров`я, зробити фізичну активність гарною звичкою, яказдатна профіактувати бульшість найбільш розповсюджених захворювань.

ПРО НАЙБЛИЖЧІ ПЛАНИ ЗАКЛАДУ

1) Виїзд лікарів у райони. За попередніми даними, врайонах мешкають не менше, ніж 14 тисяч спортсменів, яким також необхідне обстеження. Нещодавно відбулися переговори між керівництвом диспансеру та представниками міста Білгород- Дністровський для створення відділень спортивної медицини, в яких будуть проходити обстеження всі спортсмени регіону. В свою чергу лікар з одеського диспансеру буде за графіком проводити медогляд і два види електрокардіограм (із навантаженнями та без), а після вносити інформацію одразу ж до реєстру.

2) Січень – лютий 2019 р. Медичні працівники закладу пройдуть навчання щодо створення електронних паспортів спортсменів, які в свою чергу увійдуть до Єдиного Державного Реєстру. Презентацію документа заплановано на липень 2019 р. Це створить переваги для спортсменів. Вся інформація стосовно графіку тренувань, спортивних досягнень та результати медичних обстежень будуть зберігатися у зручному електронному форматі.

3) Окрім цього, медичні фахівці лікарсько – фізкультурного диспансеру будуть слідкувати за станом здоров`я та самопочуттям українскьих спортсменів, які братимуть участь в Олімпіаді 2020 року в Токіо. З такою ініциативою виступило керівництво Одеського обласного олімпійського комітету.

Як зазначає в інтерв’ю, Головний лікар Одеського обласного лікарсько – фізкультурного диспансеру, Ігор Олегович Пастернак:

«Аби заклад досяг успіху, керівник лікувального закладу не повинен сидіти на місці і чекати, що все буде зроблено саме по собі. Сьогодні темп змін усфері медицини доволі швидкий, тому необхідно не тільки володіти професійними навичками і поліпшувати їх, але йпостійно вчитися новому. Наприклад, наразі вкрай важливо опанувати основи менеджменту, щоб бути конкурентоспроможнім та успішним».