У рамках обласної комплексної програми «Культура Одещини 2017-2019 роки» триває ремонт Будинку культури в селі Василівка Болградського району Одеської області.

Наразі в закладі культури проведено заміну вікон, повністю замінено дах – 1500 кв. метрів перекрито фінським металопрофілем, придбано котел, проведено благоустрій прилеглої до Будинку культури території.

Фінансування об’єкту здійснюється на кошти бюджетів всіх рівнів.

«На сьогоднішній день, тротуарною плиткою викладені сходинки і площа перед будівлею Будинку культури, а також тротуарна доріжка вздовж дороги. На площі планується улаштувати красиву огорожу квіткових клумб. Бетонну огорожу вздовж тротуару робочі завершують прикрашати декоративним каменем. Хочу підкреслити, що без підтримки держави та області село самотужки не впоралося б з таким об’ємом робіт», – розповів голова Болградської райради Дмитро Дімітров

Місцевий Будинок культури забезпечує роботу з десятка творчих колективів. Також тут розміщується Центр болгарської культури, де близько 90 дітей вивчають болгарську мову, історію Болгарії, займаються художньою самодіяльністю. Наступним етапом планується капітальний ремонт залу для глядачів та заміна стільців.

«Розбудова сіл та селищ на Одещині потребує не тільки створення робочих місць, але і відновлення соціально важливих об’єктів інфраструктури, у тому числі і закладів культури. Особливу увагу держава приділяє відновленню об’єктів культури у селах та селищах Одеської області; це позитивно впливає на розвиток самодіяльних колективів краю та сприяє збереженню самобутньої культури нашої країни»,  ̶ зауважив голова обласної ради Анатолій Урбанський.


Джерело: Прес-служба Одеської обласної ради