В селі Виноградар Роздільнянського району місцевий мешканець та громадський діяч за власні кошти купив новесенький велосипед листоноші поштового відділення, для зручності та полегшення її праці.

Про це пише Євген Волосєвич в інтернет-спільноті “Жителі села Вигода”.

Как зазначає автор, компанія-оператор поштового зв’язку країни «Укрпошта» переживає далеко не найкращі часи своєї діяльності: занепад інфраструктури, скорочення працівників, низькі заробітні плати, нелюдські умови і майже відсутнє необхідне оснащення.

— Дорогі жителі нашого села. Листоноші просять Вас про допомогу відремонтувати велосипеди, так як на них не виділяють кошти і їздити нема на чому. Спасибі заздалегідь!, – звернулися поштарки сільського відділення зв’язку в групі “Я❤️Виноградарь” соцмережі Facebook.

Звернення листонош знайшло відгук серед селян, деякі чоловіки пропонували допомогу у ремонті, а місцевий підприємець і депутат Виноградарської сільради Сергій Поліщук вирішив за свої кошти купити та подарувати нового залізного двоколісного коня.

— Дуже приємно жити і працювати з людьми, які вболівають за мешканців села. Поки такі люди живуть і працюють, то буде жити і наша нація українців, – відмічають від імені вдячної володарки велосипеду, поштарки Ірини Фесенко на шпальтах райгазети “Вперед”.


Читайте також:

В Раздельнянском районе жители сами убирают жд станцию (фото)


За інформацією листоноші Раїси Носарчук з сусіднього села Вигода Бїляївського району, компанія-оператор поштового зв’язку виділяє велосипеди сроком на 7 років, проте їх ремонт лягає на плечі самих працівників. А необхідність в ремонті виникає досить часто, адже поштарів мало, ділянки роботи дуже великі. Наприклад, на сьогодні у відділенні зв’язку «Вигодянське» працюють лише завідуюча та дві поштарки — вони обслуговують села Вигода та Сонячне (раніше Ленінське Перше).

Майже без вихідних 66-ти річна Раїса Василівна працює на ділянці загальною площею близько 3 км², а відстань від крайніх точок сягає 9 км. Скаржачись на низьку зарплату і надмірну навантаженість, кожного дня на велосипеді, жінка розвозить чи то пенсії, субсидії, або кореспонденцію та періодичні видання половині села Вигода та цілого Сонячного.

Саме приміщення відділення зв’язку в жахливому стані та з боку балансоутримувача Одеської дирекції АТ «Укрпошта», потребує невідкладного капітального ремонту. Відсутнє опалення та необхідні відповідності до нормів пожежної безпеки. Виявлені явні руйнування вимощення, внаслідок відсутності водовідведення з покрівлі. Просідання фундаменту будівлі, викликало тріщини і руйнування стін.

Поштове відділення «Вигодянське», вересень 2019 р.

На думку автора, лише з літа цього року, коли на посаді завідуючої поштовим відділенням почала працювати Тетяна Тимашова, почалися перші практичні дії щодо поточного ремонту приміщення. Нещодавно була відремонтована частково відсутня покрівля і встановлена конькова планка.

Така вона сьогодні — «Укрпошта» на селі.


Джерело: vygoda.blogspot.com