Дмитро Чапір: формування перспективних планів з порушеннями Методики призведе до зникнення з карти України маленьких сіл.

 Процес об’єднання має відбуватися не хаотично, а згідно Перспективному плану формування заможних територіальних громад, який розробляється на підставі Методики формування заможних громад.

 «Формування ОТГ з порушенням Методики призведе до знищення українського села.  Так як багато ОТГ створені за принципом: один район –  одна громада.  Знаходяться далеко від центру, села, будуть приходити в запустіння, переборювати себе.  Люди будуть прагнути до центру », – вважає депутат Одеської обласної ради Дмитро Чапір.

 Є визначення вимог до потенційних адміністративним центрам майбутніх ОТГ, в яких повинні бути в наявності відповідна інфраструктура для надання передбачених адмінпослуг.  Також слід звернути увагу на визначення так званих «зон доступності» адмінцентру ОТГ.  Головним фактором тут є наявність оптимальних мереж соціальної інфраструктури та доступність отримання необхідних адмінпослуг жителями населених пунктів.

 Депутат Одеської обласної ради в ефірі телеканалу «Думська» озвучив свою позицію і думку з питання створення проекту Перспективного плану Одеської області.  На думку депутата не дотримання Методики призведе до знищення українських сіл.  Повинен бути перегляд проекту Перспективного плану з урахуванням методології – тоді це буде відповідати державницької позиції.

 Примусове об’єднання громад, тобто без урахування думки місцевих жителів – повна відповідальність влади, яка приймає рішення.