13-ти річна вихованка Одеської обласної ДЮСШ Софійка Михайлюк, виконала норматив «Майстер спорту України» у стрільбі із пневматичної гвинтівки.

Про що повідомляють у Прес-службі відділення НОК України в Одеській області.

Юна спортсменка (тренери – Костянтин ДЗЮБА, Ганна ВЄЛЄВА) досягла цього на командному чемпіонаті України серед молоді (2002 р.н. та мол.), який відбувся у Львові 5-9 лютого. Софія чотири рази перевищила норматив «Майстер спорту України» у вправі ВП-4 (409,0), а максимальний ії результат склав 412,8 очка (40 пострілів).

Як ми повідомляли, в минулому році у віці 12-ти років норматив «Майстер спорту України» виконала Валерія ОСТРОВСЬКА (2006 р.н., тренери – Ірина ВИНОГРАДОВА, Костянтин ДЗЮБА), яка також виступала на цих змаганнях.

Збірна Одеської області, яка була наймолодшою серед усіх команд (три з 4-х учасників 2006 р.н.), достойно боролася упродовж турніру, але в матчі за «бронзу» все ж таки поступилася. У складі команди, крім дівчат, виступали Іван ТКАЛЕНКО (2005, тренери – Ірина ВИНОГРАДОВA, Світлана СКАЧКО) та Даніїл ДАВИДОВ (2002, тренер – Ірина ЧЕРТОВСЬКА).

Після кваліфікації одесити були на другому місці та впевнено потрапили до півфіналу, де виступали 10 команд, які були розділені на дві групи. Причому результат Валерії ОСТРОВСЬКОЇ в кваліфікації був кращим серед усіх учасників (413,9).

Одеські стрільці посіли друге місце та отримали право поборотися за бронзові медалі зі столичною командою. Упродовж матчу команди йшли ніс в ніс, але в кінцівці поступилися.

Збірна Одеської області (пневматична гвинтівка): Даніїл ДАВИДОВ, Валерія ОСТРОВСЬКА, Софія МИХАЙЛЮК та Іван ТКАЛЕНКО (зліва направо)

У стрільбі із пневматичного пістолету збірна Одеської області, яка також була наймолодшою серед усіх, зупинилася в кроці від півфіналу, посівши у підсумку 11-е місце. Всі спортсмени побили свої особисті рекорди. У складі збірної виступали Іван ТУРЧИН, Максим РІЗВАНЮК (обидва – 2006, тренер – Валентин ДОНДІКОВ), Вікторія СТОЄВА (2007, тренер – Ірина ЧЕРТОВСЬКА) та Наталія СТАНКЕВИЧ (2003, тренери – Валентин ДОНДІКОВ, Світлана СКАЧКО).