Підготовка до укладення договорів з НСЗУ в рамках впровадження програми медичних гарантій

Про те, як іде підготовка, на що ще треба звернути увагу на місцях, йшла мова 11 лютого на нараді у Одеській ОДА  з представниками влади районів, ОТГ, медиками, повідомляють в Прес-службі апарату районної державної адміністрації. 

Інформації учасникам наради щодо змін у медичній галузі країни надали представники МОЗ, НСЗУ, проекту «Підтримка реформи охорони здоров’я» та власники закладів охорони здоров’я.

Делегацію нашого району на цій нараді очолив перший заступник голови Біляївської районної державної адміністрації Іванов Юрій Анатолійович.

Також учасників наради було ознайомлено з правилами подачі пропозицій через платформу Smarttender.biz (електронний майданчик комерційних та державних тендерів Prozorro), який починає приймати заяви, з 11 лютого 2020 року по 28 лютого 2020 року включно, на заключення  угод щодо медичних послуг. Згідно цих договорів медичні заклади  області будуть фінансуватися з НСЗУ, тобто у всіх медичних установ є така можливість.

Реформи для розвитку медицини  в нашому районі – один з пріоритетних напрямків місцевої влади. Приділяється велика увага переоснащенню реорганізованих сільських  медичних закладів, районної лікарні  для інтеграції їх у єдиний медичний простір країни. Тепер  запровадження програми  медичних гарантій стане підґрунтям ефективних змін на всіх рівнях медичної реформи.