Утримання будівлі амбулаторії в с. Вигода на Біляївщині не включили у видатки районного бюджету, а депутати підтримали такий проєкт.

Під час прийняття рішення “Про районний бюджет Біляївського району на 2020 рік”, утримання будівлі Вигодянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини не включили до видатків кошторису.

Незважаючи на те, що останніми роками надходили багато звернень до балансоутримувача сільської амбулаторії КНП “Біляївський районний центр ПМСД”, щодо ремонту та матеріально-технічного забезпечення базового медичного закладу, жодних видатків до проєкту районного бюджету включено не було.

Рішення “Про районний бюджет Біляївського району на 2020 рік” прийняли районні депутати, 20 грудня минулого року на черговому пленарному засіданні сесії.

Відмітимо, що вікова будівля амбулаторії в с. Вигода потребує капітального ремонту та відповідного устаткування, для надання своєчасних і якісних медичних послуг.

Відсутність бюджетних асигнувань може призвести до негативних наслідків для здоров’я пацієнтів, поганого фінансового захисту для
пацієнтів та низького рівня доступу до деяких медичних послуг.

Біляївська районна рада похитнула гарантії держави в отриманні медичної допомоги, для мешканців майже десятка сіл Біляївського району, що користуються послугами Вигодянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Відмітимо, що починаючи з 2015 року каденція VII сликання Біляївської райради жодного разу не закладала бюджетні кошти на Вигодянську амбулаторію ЗПСМ.

Фото: лютий 2019 р.