Незаконні надбавки та премії майже на 800 тис. грн – такі результати ревізії Держлікслужби в Одеській області.

Працівники Південного офісу Держаудитслужби закінчили ревізію Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Одеській області, під час якої виявили порушень, що призвели до втрат, на загальну суму 780 тис. грн.

Встановлені факти необґрунтованих витрат бюджетних коштів на виплату надбавок за інтенсивність праці, за додаткове навантаження через виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника. Наприклад, в установі надбавки за інтенсивність праці та премії працівникам за жовтень-грудень 2019 р. виплачувались без наявності відповідних наказів. Більше того, головний спеціаліст-бухгалтер установи упродовж жовтня-грудня 2019 року без відома керівника встановлював сам собі розмір надбавки, який значно перевищував її розмір іншим працівникам. Наприклад, у відомостях на нарахування та виплату заробітної плати головний спеціаліст-бухгалтер прописав у жовтні собі 550 відсотків, у листопаді – 900 % та грудні – 800 % надбавки! Такі порушення призвели до необґрунтованого використання коштів загального фонду державного бюджету (разом з нарахуваннями єдиного соціального внеску) на загальну суму 490 тис. грн.

Окрім цього, з січня 2017 р. по серпень 2019 р. колишній в.о. начальника установи призначав собі без дозволу вищого керівництва надбавки за додаткове навантаження та отримав безпідставно 130 тис. грн, на яку перераховано ЄСВ ще 30 тис. грн.

Посадовці, за відповідальністю яких сталися ці порушення, наразі вже звільнилися або звільняються, але за скоєне все одне буде відповідальність – аудитори наразі складають протоколи про адміністративне правопорушення, а матеріали ревізії передані правоохоронним органам для відповідного реагування.


Джерело: odoblkru.gov.ua