В Біляївській районній раді на Одещині, депутати приймають рішення не маючи на руках необхідних додаткових матеріалів до проєктів — «всліпу».

Про що стало відомо, 30 квітня під час роботи профільної постійної комісії, Президії та пленарного засідання позачергової сесії Біляївської районної ради.

Під час обговорення питань у сфері медицини та прийнятті по них рішень, зокрема, матеріально-технічного забезпечення медзакладів первинної ланки, кадрових змін в комунальному підприємстві “Лікарняна аптека” — районним депутатам ненадані необхідні акти прийому-передачі, як додатків до проєктів рішень. Саме тих актів, які вони мають затвердити і в результаті затверджують!

Мова йде про акти прийому-передачі сумок-укладок, які укомплектовані діагностичним обладнанням, для забезпечення лікарів та фельдшерів КНП “Біляївський районний центр ПМСД”. Медичне устаткування, що має розподілитись між структурними підрозділами Центру, не розуміючи його внутрішнього переміщення, приймається більшістю присутніх депутатів.

Також представники інтересів громади, на сесії погоджують звільнення директора КП “Лікарняна аптека” Людмили Ігнатової. При цьому відсутні будь-які документи, щодо передачі майна та приймання новим виконувачем обов’язки керівника. Нагадаємо, раніше ми повідомляли на Одещині мережу комунальних аптек довели до банкрутства.

http://www.www.thesis.od.ua/2020/04/28/%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b4%d0%b5%d1%89%d0%b8%d0%bd%d1%96-%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%b6%d1%83-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d1%83%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d1%8c%d0%bd%d0%b8%d1%85-%d0%b0%d0%bf%d1%82%d0%b5%d0%ba-%d0%b4-2/

Зазначимо, що відповідно до регламенту роботи Біляївської районної ради, проєкти рішень та інші матеріали доводяться до відома депутатів у день проведення засідання Президії районної ради або постійних комісій ради.

В такому разі суб’єктність кожного окремого депутата, як такого що приймає рішення — наразі під великим питанням. Виконавча влада районної ради під кінець своєї каденції перетворила депутатський корпус в об’єктність та формальність в здійсненні своєї регуляторної діяльності.

Порушуючи процесуальні вимоги, в органі представницької влади Біляївщини нехтують закладеними принципами прозорості та колегіальності роботи, фактично невілюючи інституцію місцевого самоврядування.

Чергові місцеві вибори по всій країні мають відбутися у кінці жовтня вже цього року.