Понад чотири години у залі — перекрикування, обвинувачення один одного та часте забування регламенту. 11 червня відбулось пленарне засідання сесії Біляївської районної ради на Одещині.

Акредитовані журналісти “Тезис Одещини” працювали цього дня в районній раді.

В залі зареєструвалось 24 депутати із 36-ти мандатів Біляївської райради. Пролунав Гімн України.

Перших 20 хвилин районним обранцям знадобилось лише на те, щоб прийняти остаточний порядок денний сесії. Протягом пів години в прискореному режимі та практично без виступів та обговорень встигли прийняти вісім рішень, серед яких зокрема: квартальний звіт РДА, торішній звіт за програмою соц-економ-культурного розвитку та прийняття її на 2020 рік, також низка інших програм (інвестиції, енергосбереження, інформатизація, здоров’я, соцзахист) та внесення до них змін.

🔴 Одним із дискусійних питань порядку денного став розгляд питання “Про звіт голови Біляївської районної ради”. Очільник райради Олег Мишаглі не зміг переконати більшість присутніх — депутати не затвердили його щорічний звіт-2019 (повне відео):

Це був не єдиний звіт який відхилили. Також рішення не прийнято стосовно роботи у 2019 році КНП “Біляївський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги”.

🔴 Далі депутати відмовили у можливості надання платних медичних послуг тому ж Центру разом з районною центральною лікарнею (повне відео):

🔴 За неприйнятим звітом голови райради пішло і позбавлення його премії. Рішення відхилили під час прийняття за основу, після чого депутат Петро Кіссе запропонував повернутися до голосування, але його пропозиція також відхилена більшістю присутніх (повне відео): .

🔴 Цього дня до районної ради прийшов колектив працівників комунальної аптечної мережі “Лікарняна аптека” — за обіцяної виплатою заробітної плати:

Після трьох годин засідання, черга дійшла до питання розгляду проєкту програми фінансової підтримки КП “Лікарняна аптека”. Нагадаємо, ми раніше повідомляли, що в Біляївському районі мережу комунальних аптек довели до банкрутства.

http://www.www.thesis.od.ua/2020/04/28/%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b4%d0%b5%d1%89%d0%b8%d0%bd%d1%96-%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%b6%d1%83-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d1%83%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d1%8c%d0%bd%d0%b8%d1%85-%d0%b0%d0%bf%d1%82%d0%b5%d0%ba-%d0%b4-2/

Рекордний час розгляду питання порятунку аптечної мережі — понад 50 хвилин (повне відео):

Ознайомитись зі всіма прийнятими рішеннями на черговій 33 сесії від 11 червня, а також з протоколом поіменного голосування з питань порядку денного, можливо на сайті Біляївської райради: bilyaivka-rada.odessa.gov.ua.