Депутат Одеської обласної ради, Дмитро Чапір провів прийом виборців округу в с. Вигода на Біляївщині. Народним обранцем розглянуті пропозиції, заяви і скарги громадян за якими вживатимуться заходи для їх своєчасного, обґрунтованого вирішення та допомоги. 

Черговий прийом виборців відбувся 22 червня у приміщенні виконкому Вигодянської сільської ради. Здебільшого мешканців хвилює питання отримання матеріальної допомоги з обласного бюджету на лікування тяжких хвороб, вирішення побутових проблем. Також мали місце звернення і суспільного характеру, такі як утилізація небезпечних відходів пестицидів на території села Вигода та відновлення штучної водойми — сільського ставу. 

—  В частині звернень за матеріальною допомогою, разом з моїми помічниками-консультантами продовжуємо допомагати нужденним у зібранні повного та необхідного пакету документів, далі беремо на себе навантаження та супроводжуємо звернення на всіх процедурних етапах, задля того, щоб людина якнайшвидше змогла отримати необхідну ій допомогу з цільових коштів обласного бюджету. Стосовно вивозу та утилізації отрутохімікатів, болюче та давнє питання громади, вирішення якого знаходиться у компетенції центральних органів виконавчої влади. Зі свого боку, буду звертатись до компетентних органів, щодо комплексного вирішення питання на державному рівні, адже це не поодинокий випадок — такі очаги на жаль мають місце в різних куточках, як Одещини так і України в цілому. Питання відновлення штучної водойми в селі наразі потребує додаткового вивчення та інформації, після зібрання якої можливі шляхи вирішення будуть запропоновані органам влади різного рівня, — розповідає депутат обласної ради, Дмитро Чапір. 

Відповідно до вимог Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, усі звернення на прийомі виборців були зафіксовані та за інформацією депутата регіонального зібрання, розпочато вивчення причин, які породжують скарги громадян, і опрацювання та внесення своїх пропозицій щодо їх усунення до органів місцевого самоврядування, до місцевих та державних органів виконавчої влади, підприємств, установ і організацій. 

Після введення карантину у березні 2020 року з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19, комунікація з виборцями продовжувалась у телефонному та письмовому вигляді. Особистий прийом виборців у селі Вигода, для депутата обласної ради став першим в цьому році. Робота з виборцями на окрузі №15 традиційно продовжується, попереду наступні населені пункти. 

— Прийом виборців, це перш за все живе спілкування та прямий контакт з громадянами на виборчому окрузі, завдяки чому можливо інакше якісно відчути ситуацію конкретної людини і громади в цілому. Для депутата, це неабиякий поштовх до громадської діяльності, — зазначає Дмитро Чапір.