Юні представники Одеської обласної федерації карате завоювали 5 медалей, з яких 2 золоті, у змаганнях з ката на міжнародному віртуальному турнірі «Austrian junior open», який проходив з 10 по 20 червня.

Про що повідомляють у прес-службі Одеської обласної федерації карате.

Чемпіонами, причому в однаковій категорії – U13, стали: 11-річний Максим ВЄЧКАНОВ (тренер – Олексій КОНОВАЛОВ), який змагався з каратистами старшими за себе, а також 12-річна спортсменка СК «О-Кан» Дар’я ХОЛОДНЯК (тренер – Валерія ЧАБАНОВА), яка, що цікаво, перемогла у фіналі свою одноклубницю Аліну ФОКІНУ (тренер – Надія АНТОНОВА) – 24 бали проти 23,5. Взагалі, в активі СК «О-Кан» 4 медалі.

У категоріях, де одеські каратисти стали чемпіонами, виступали: серед юнаків – 29 спортсменів із 15-ти країн, серед дівчат – 25 із 14-ти.

Максим був сильнішим за швейцарця, двох італійців, португальця, а у фіналі – німця Йонаса Абу Вахіба (24,5 проти 24,3), Дар’я на шляху у фінал подолала супротив росіянки, німкені, польки та спортсменки із Латвії.

Бронзовими призерами стали ще дві представниці СК «О-Кан»: в категорії «U8» – Дар’я ШЕМЕТ, в категорії «U11» – Даниїл ШЕМЕТ, які тренуються у Юлії ЧАБАНОВОЇ.

Тренер молодіжної збірної України з ката Олексій КОНОВАЛОВ за підсумками змагань відзначив високий рівень турніру: «Це був дійсно достойний турнір і для того, щоб перемогти, треба було подолати 4-5 сильних суперників».