Тиждень тому у Верховній Раді України зареєстрували проєкт Постанови № 3756 щодо відзначення 90 років з часу заснування Одеської державної академії будівництва та архітектури.

Як зазначається у пояснювальній записці, ВРУ прийняла Постанову «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2020 році» від 3 грудня 2019 року № 325-IX зі змінами, внесеними згідно з Постановою Верховної Ради України № 455-IX від 14 січня 2020 року, у якій перелічено велику кількість відомих подій, ювілеїв видатних особистостей, а також днів пам’яті, які мають бути відзначені на державному рівні у 2020 році.

Проте до зазначеної вище Постанови не була включена пропозиція про відзначення 90-річчя з часу заснування Одеської державної академії будівництва та архітектури.

Одеська державна академія будівництва та архітектури заснована у 1930 році. За роки існування академія підготувала більше ніж 60 тисяч висококваліфікованих фахівців для будівельної галузі, у тому числі більше ніж три тисячі для 54 країн дальнього зарубіжжя.

На думку суб’єкта подання, Одеська державна академія будівництва та архітектури має славетне минуле, вагомі здобутки, є потужним освітнім та науковим-технічним центром регіонального значення, з огляду на що є всі підстави для відзначення 90-річчя з часу її заснування як відомої події на загальнодержавному рівні.

Наразі проєкт Постанови № 3756 надано на ознайомлення до профільного комітету Парламенту.