За оперативною інформацією, ділки реалізовували контрабандні цигарки відомих іноземних брендів в різні регіони країни на понад 15 мільйонів гривень в місяць.

Джерело: СБУ

За попередніми даними слідства, фігуранти нелегально перевозили імпортні тютюнові вироби із однієї з сусідніх країн. Контрабандний товар вони зберігали у складських приміщеннях в Овідіопольському районі і продавали його на ринках Одеси. Також ділки переправляли цигарки своїм спільникам до західних регіонів України для нелегального збуту закордон.

Під час обшуків на підпільних складах правоохоронці виявили понад 125 тисяч пачок сигарет без марок акцизного збору на суму майже 3 мільйони гривень. Частину контрабандної продукції вилучено з двох мікроавтобусів, які знаходились на території приміщень.

У межах раніше відкритого кримінального провадження тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи із викриття оборудок проводились спільно із Держприкордонслужбою під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області.