Напередодні нового навчального року заклади загальної середньої освіти Одеської області отримали нові спеціалізовані автобуси для перевезення учнів.

Серед 12-ти навчальних закладів області, які отримали нові шкільні автобуси торгової марки «Еталон», загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів в с. Августівка Біляївського району.

— Близько половини учнів Августівської ЗОШ потребують підвезення до місця навчання. 14 років відпрацював шкільний автобус, часто потребував ремонту. А сьогодні до школи під’їхав, виблискуючи свіжою яскраво-жовтою фарбою, новий, давно очікуваний і учнями, і батьками. Машина дуже комфортна, вміщує більшу кількість пасажирів, оснащена додатковими засобами безпеки, — прокоментувала виданню «Тезис Одещини» директорка Августівської ЗОШ Олена Василівна Почінкова.


Дякуємо Управлінню освіти Біляївської РДА та депутату Одеської облради Чапіру Д. П. за плідну працю з таким результатом напередодні нового навчального року. Новий шкільний автобус чекає на своїх пасажирів!— написала на сторінці Августівської ЗОШ у соцмережі Facebook, вчитель математики Наталія Сачкова.

На думку Дмитра Чапіра, депутата Одеської обласної ради, нові автобуси порадують дітей, батьків і педагогів, які можуть бути спокійні, що їхні діти добираються до школи з комфортом і з задоволенням повертаються додому на новому, сучасному і надійному транспорті.

Як зазначають в Одеській облраді, автобус відповідає вимогам безпеки для перевезення дітей. Він розрахований на 30 пасажирських місць, має додаткові рівні безпеки, аварійні кнопки, спеціальні сидіння з пасками безпеки, зручні сходинки. Автобус обладнаний проблисковими маячками на передній та задній частині даху, знаками – «Обережно діти» та обмеженням швидкості.

Закупівля транспортного засобу відбулась на умовах співфінансування – коштами освітньої субвенції та місцевих бюджетів, у співвідношенні: не більше 70 % коштів освітньої субвенції та не менше 30 % коштів місцевих бюджетів.

— Наша школа завжди має підтримку від депутата Одеської обласної ради Дмитра Чапіра, який по-справжньому якісно виконує свої громадські обов’язки. І сьогодні завдяки спільній плідній роботі вдалося домогтися такого доброго результату напередодні 1 вересня. Педагогічний, батьківський та учнівський колективи щиро вдячні Одеській обласній раді, Біляївській районній адміністрації, райраді, управлінню освіти Біляївської РДА за увагу, за турботу про комфорт дітей, — резюмувала Олена Василівна.