На Одещині є інформація про випадки шахрайства з боку невідомих осіб, які представляються працівниками Держпродспоживслужби з метою «перевірки» суб’єктів господарювання на дотримання карантинного режиму.

Про що повідомляють у самому відомстві — Головному управлінні Держпродспоживслужбі.

Шахраї представляються працівниками Держпродспоживслужби з метою «перевірки» суб’єктів господарювання на дотримання карантинного режиму, погрожуючи штрафами за виявлені порушення, а також вимагають неправомірну вигоду з метою «непритягнення до відповідальності».

ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області закликає суб’єктів господарювання бути пильними і вимагати від перевіряючих пред’являти службові посвідчення, що посвідчують їх особу та підтверджують їх повноваження! При обґрунтованій підозрі необхідно оперативно повідомляти про факти появи шахраїв на службу 102 Національної поліції та на телефон Головного управління +380 (48) 716 1301.

Зазначимо, відомство уповноважене спільно з представниками органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та Національної поліції здійснюють моніторингові перевірки відвідувань місць масового перебування людей, зокрема місця торгівлі, заклади побутового обслуговування населення, заклади готельно-ресторанного обслуговування з метою контролю за дотриманням обмежувальних заходів, направлених на недопущення поширення інфекції, спричиненої COVID-19.