На Одещині затримано зловмисника, який з човна здійснював вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову, а саме рибацькими сітками в кількості 11 од.

Про що повідомляє Чорноморське басейнове управління Держагентства рибгоспу.

В незаконних знаряддях лову порушника виявлено водні біоресурси: плоскирка – 142 екз., білизна – 93 екз., рак – 78 екз. тарань 65 екз. карась – 47 екз., толстолобик – 42 екз., окунь – 40 екз., судак – 10 екз., білий амур – 2 екз., щука – 2 екз., Загальна вага протиправно добутих водних біоресурсів склала 62 кг. Збитки, завдані рибним запасам України, становлять 54 536 грн.

Інцидент стався на оз. Кугурлуй, біля с. Новосільське Ізмаїльського району Одеської області.

На винну особу оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову, човен та незаконно добуті водні біоресурси вилучено до рішення суду.

Матеріали у справі про адміністративне правопорушення будуть направлені до суду для розгляду та вирішення питання про накладення адміністративного стягнення і відшкодування збитків.

Чорноморське басейнове управління закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером цілодобової телефонної «гарячої лінії»: (068) 163-26-73, (063) 757-82-24.