Жінка розміщувала у соцмережах неправдиві оголошення щодо продажу виробів для дітей на умовах часткової передоплати. Та після отримання грошей від клієнтів вона блокувала їх і не виконувала своїх зобов’язань з пересилання замовлених речей.

На Одещині правоохоронці припинили шахрайську діяльність 35-річної жінки з торгівлі неіснуючими дитячими товарами. Про що повідомляють у Відділі комунікації поліції за матеріалом Управління протидії кіберзлочинам в Одеській області ДКП НПУ.

В оселі фігурантки поліцейські провели обшуки, в ході яких вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони та сім-картки, які використовувалися нею у злочинній діяльності.

Наразі правоохоронці встановлюють коло потерпілих. За попередніми даними, зловмисниця ошукала більше 15-ти громадян, яким загалом завдала майже 70 тисяч гривень збитків.

Жінці оголосили про підозру в шахрайстві за частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України, санкція останньої передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Процесуальне керівництво у справі здійснює Комінтернівська місцева прокуратура.