Служба безпеки України блокувала в Одеській області діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на виготовленні і збуті оптових партій психотропів та використовувало зброю для «захисту» наркобізнесу.

Про що повідомляють на сторінці Fb Управління СБУ в Одеській області.

За попередніми даними досудового розслідування, до складу групи входило декілька місцевих жителів. Зловмисники облаштували нарколабораторію із виготовлення амфетаміну удомоволодінні одного з фігурантів.

Оперативники спецслужби встановили, що готовий «товар» фігуранти збували через особисті зв’язки на території регіону. Щомісяця ділки виробляли та збували психотропи у середньому на мільйон гривень. Діяло угруповання понад рік.

Правоохоронці затримали організатора та активного учасника наркоугруповання на збуті чергової партії амфетаміну.

Під час обшуків за місцем «виробництва» виявлено понад 2 кілограми наркоречовини. Також у помешканні одного із зловмисників вилучено 2 автомати Калашникова, 24 пістолети Макарова, «ТТ» і «Наган», мінометну міну, понад 1,5 тисячі набоїв різного калібру, майже 15 кілограмів порохуі комплектуючі до вогнепальної зброї. Крім тоговиявлено обладнання та верстати для виготовлення набоїв і перероблення стрілецької зброї, корпус гранати без запалу, електродетонатори і димові шашки.

Вилучені предмети направлено на експертизу.
Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозри та обрання міри запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до діяльності організованого угруповання. Після проведення відповідних експертиз вирішуватиметься питання щодо додаткової кваліфікації кримінального правопорушення за ст. 263 Кримінального кодексу України.

Заходи із викриття та блокування протиправної діяльності проводились спільно зі слідчими слідчого відділу відділу поліції №2 Одеського районного управління поліції №1 Головного управління Національної поліції в Одеській області, відділом кінологічного забезпечення Одеської митниці Держмитслужби під процесуальним керівництвом Одеської місцевої прокуратури №3.