З метою вшанування пам’яті видатної української письменниці, громадської діячки Лесі Українки, популяризації її творчості, а також з нагоди відзначення у 2021 році 150-річчя від дня народження Лесі Українки Указом президента України затверджується план заходів із відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки.

Про що йдеться на сайті Департаменту культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської ОДА.

Програма заходів 25 лютого, в день народження Великої Українки:

11:00 Урочисте відкриття. Департамент культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини.

11:10 «Серед живих – жива»: презентація книжкової виставки.

11:20 «Під південним вітрилом»: одеський період в житті Лесі Українки: лекція-огляд Тетяни Ананченко, культурологині, членкині Національної спілки журналістів України.

11:45 «Леся Українка: подорож до моря»: презентація перевидання збірки, зустріч з художницею-оформителькою Ларисою Дем’янишиною.

12:00 «Хотіла я б піснею стати»: одеські вечорниці Лесі Українки»: зустріч в Театральній вітальні. Міні-вистава від акторів Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. В.Василька.

Зокрема, Одеська обласна універсальна наукова бібліотека ім. М. Грушевського впродовж 2021 року проведе цикл заходів.

В профільному департаменті, нагадують про карантинні заходи, маски й дистанція обов’язкові, кількість гостей не більше 20 осіб.