До Одеси минулого року, не дивлячись на пандемію коронавіруса завітали трохи більше двох мільйонів туристів. Близько 13% з них – гості з інших країн. За інформацією Оdessa Live, таку статистику навела директор департаменту культури та туризму Тетяна Маркова на брифінгу у міському пресцентрі. 

Чиновниця нарікала на те, що через зменшення кількості відпочивальників, бажаючих відвідати Одесу зменшився загальний розмір туристичного збору – з 11,6 мільйонів гривень у 2019 році до 7,6 мільйонів гривень у 2020 році. 

Втім, за словами Тетяни Маркової, Одеса була єдиним містом, яке дало змогу працювати робітникам театру у Літньому театрі. 

Також в Одесі відбулося 25 фестивалів не дивлячись на численні карантинні обмеження, але загалом це не врятувало туристичну галузь і ресторатори та власники готелів отримали на 30-35% прибутку менше. 

“Влітку був великий потік туристів в Одесі, але вони не завжди відвідували музеї і театри, а більше перебували в місті і на пляжах. Тому для нас важливо, щоб до нас приїжджали туристи, які цікавляться культурними подіями”, – зазначила Тетяна Маркова. 

Врятувати ситуацію чиновники намагалися участю Одеси в туристичних виставках у кількох странах, та розміщенням реклами у 15 містах України.