Агенція регіонального розвитку Одеської області розпочала паспортизацію територіальних громад регіону.

Про що йдеться на сторінці Агенції в соцмережі Facebook.

Як зазначають, це робиться задля якісного формування інвестиційної карти та комплексного росту області кожній громаді рекомендується визначитися з пріоритетними напрямами.

Мета першого етапу паспортизації – створення флагманського інвестиційного продукту для кожної громади регіону. Агенція залучає міжнародні консалтингові компанії та разом з ними визначає, навколо якого об’єкта чи земельної ділянки можливо щось створити: ключове виробництво, туристичну базу, сільгосппідприємство, птахоферму тощо.

Для цього 91-а територіальна громада вже отримала опитувальні листи та має надати на свій розсуд змістовну й зважену інформацію щодо потенціалу своєї ресурсної бази. В опитувальному листі громадам рекомендується зосередитись на таких напрямках:

– сільське господарство (переробка, збереження зернових), садівництво, лісове господарство тощо;

– енергоефективність (сонячна та вітрогенерація тощо);

– промисловість;

– транспортна галузь (технопарки, автотранспорті підприємства тощо);

– видобуток природних копалин (глина, пісок, граніти, вапняк) тощо.

Також за декількома громадами Агенція регіонально розвитку Одеської області вже закріпила куратора, який допоможе правильно зібрати необхідну інформацію. Завдяки цьому Агенція регіонального розвитку Одеської області зможемо координувати процес так, щоб на місцях з’явилися ринкові пропозиції й можливість залучати інвесторів.