Пацієнти з хронічною нирковою недостатністю можуть отримати безоплатну медичну допомогу за двома пакетами, про це розповіли на брифінгу НСЗУ. 

Для пацієнтів з нирковою недостатністю життєво необхідна медична послуга це проведення діалізу. Безоплатну медичну допомогу пацієнти з хронічною нирковою недостатністю IV та V стадії можуть отримати за двома пакетами: «Лікування пацієнтів методом гемодіалізу в амбулаторних умовах» та новим для Програми медичних гарантій пакетом: «Лікування пацієнтів методом перитонеального діалізу в амбулаторних умовах».

Лікування методом гемодіалізу в амбулаторних умовах для пацієнта є безоплатним, незалежно від форми власності закладу, якщо є відповідний договір з НСЗУ. 

До безоплатних послуг за цим пакетом входить проведення гемодіалізу із забезпеченням необхідними лікарськими засобами, медичними виробами та витратними матеріалами; необхідні лабораторні дослідження, діагностика та медикаментозне лікування анемії.

НСЗУ отримала пропозиції на лікування методом гемодіалізу в амбулаторних умовах від 109 медичних закладів. Серед них 7 приватних.