Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення вказані порушення караються штрафом від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян відповідно.

Дільничні офіцери Білгород-Дністровського відділу поліції перевіряють підприємців на наявність сертифікатів на продукцію, що реалізується, та дозвільних документів на право зайняття таким видом діяльності.

Про що повідомляють на офіційному веб-порталі Національної поліції в Одеській області.

Поліцейські попереджають, що незаконна вирубка, пошкодження, знищення хвойних дерев, а також їх реалізація підпадають під санкції статей 65, 152, 159, 160, 164 КУпАП. Такі діяння караються штрафом у розмірі від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Разом з цим, піротехнічна продукція може реалізовуватися тільки у спеціалізованих магазинах, з дотриманням всіх правил і норм та у відповідності з чинним законодавством. Такий вид діяльності підлягає ліцензуванню. Торгівля піротехнікою на ринках заборонена.

За недотримання вимог, встановлених ст. 195-6 (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачена відповідальність у вигляді штрафу від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Правоохоронці звертаються до громадян – дотримуйтеся правил безпеки при використанні феєрверків та інших піротехнічних виробів, не залишайте їх без нагляду і не довіряйте дітям. Бережіть себе та своїх близьких!