Кабінет Міністрів опублікував програму підтримки агропромислового комплексу на 2020 рік. Загальна сума підтримки фермерів та аграріїв становить 4,34 млрд грн. Модель підтримки охоплює 24 напрями за шістьма окремими програмами, а саме:

• здешевлення кредитів,
• підтримка розвитку фермерських господарств,
• підтримка розвитку садівництва, ягідництва, виноградарства та хмелярства,
• надання кредитів фермерським господарствам,
• підтримка розвитку галузі тваринництва,
• здешевлення сільськогосподарської техніки та обладнання.

Про що повідомляють на сайті Одеської ОДА.


Читайте також:

http://www.www.thesis.od.ua/2020/02/10/v-odeskiy-oblasti-zapustili-derzhavniy-agrarniy-reestr/

На здешевлення кредитів передбачено 1,2 млрд грн. Очікується, що ініціатива призведе до доступності пільгових кредитів для виробників та ефективного запуску ринку земель. Сукупний обсяг залучених кредитів очікується на рівні 16,4 млрд грн.

На підтримку галузі тваринництва виділили 1 млрд грн. Прогнозується створення понад 1 700 робочих місць, зростання виробництва м’яса та молока на 0,5 % та покращення якості продукції бджільництва.

На здешевлення техніки та обладнання закладено 1 млрд грн. Планується збільшення обсягів реалізації української техніки на 15 % та зростання суми податків від учасників програми до 2,342 млрд грн.

«Підтримка фермерів та аграріїв є надзвичайно важливою для економіки Одеської області. І цьогорічна програма забезпечує гарні умови для АПК. Довгострокові кредити на 10-20 років, здешевлення позик до 5 %, додаткова гарантія при недостатності застави — все це допоможе нашому регіону ефективно використати свій потенціал», — зазначив начальник управління аграрної політики Одеської ОДА Іван Петрів.

Зазначимо, по всій Україні скористатися урядовою програмою зможуть 10 тисяч фермерів та 231 тис. фізичних осіб. Детальніше ознайомитися з умовами ініціативи можна на слайдах.