СБУ оголосила підозру керівнику департаменту ОДА за фактом розкрадання коштів на початку 2018 року.

Про що повідомляють на сайті Одеської облдержадміністрації.

Служба безпеки України оголосила підозру керівниці одного з департаментів Одеської ОДА. На початку 2018 року вона могла розкрадати кошти державного бюджету через комунальне підприємство — повідомляють правоохоронці. Цей факт слідчим вдалося встановити у січні цього року. За попередніми даними, фігуранти корупційної справи привласнили майже 1,6 мільйона гривень під час закупівлі товарів для потреб департаменту.

За версією досудового розслідування, посадовець також причетний до заволодіння коштами, передбаченими на оплату праці працівників установи. Для реалізації «схеми» фігуранти використовували фіктивне працевлаштування.

Представники СБУ повідомили особі про підозру за другою частиною 191 статті Кримінального кодексу України. Це означає, що керівниця департаменту може бути причетною до привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади до трьох років.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудки.