В Плані розвитку АТ «Одесагаз» на прикинці червня-2020 передбачено початок будівництва розподільчого газопроводу високого тиску до м. Теплодар на Одещині — протяжністю 4,6 км на суму 14 млн. 78 тис. гривень.

Про що стало відомо, 20 травня під час робочої наради в Одеській ОДА з питання підготовки до опалювального періоду 2020/21 року м. Теплодар Одеської області.

Будівництво газопроводу мають завершити до початку опалювального сезону, що дозволить вирішити питання забезпечення нормальної життєдіяльності мешканців міста Теплодар.

Реалізація проєкту дозволить в подальшому міській владі вирішувати питання щодо влаштування газових котелень в межах міста. Разом з тим, газифікація міста Теплодар сприятиме подальшому соціально-економічному розвитку міста та прилеглих населених пунктів.

За інформацією Департаменту ЖКГ та енергоефективності Одеської ОДА, питання розвитку системи теплопостачання м. Теплодар є на теперішній час дуже актуальним, оскільки діюча котельня МКП «Одеська ТЕЦ No 2» має 90% зношення обладнання. Мешканці міста повинні отримувати якісні послуги теплопостачання за обгрунтованою вартістю. Наразі питання забезпечення сталим опаленням мешканців житлових будинків м. Теплодар є актуальним.

Теплодарський міський голова розповів, що Теплодарська міська рада вже надала проєктну заявку щодо залучення коштів державного фонду регіонального розвитку на Підтримку Програми розвитку малого та середнього підприємництва у м. Теплодар на 2020-2022 роки.

В рамках цієї Програми відбувся конкурс, де переможцем визначено ТОВ «Теплопостачання міста Теплодар» з бізнес проєктом «Нове будівництво котельні (БМКУ) тепловою потужністю 16 МВт, розташованої за адресою: Одеська область, м. Теплодар, вул. Комунальна, 4Ж».

Для реалізації проекту необхідно 67,5 млн. гривень за рахунок фінансування з державного бюджету. У разі надходження необхідних коштів, нова котельня може бути побудована до опалювального сезону 2020/21 року.