В м.Теплодар на Одещині виникла проблема щодо забезпечення хворих на діабет гарантованими державою препаратами інсуліну.

Про що повідомив на своїй сторінці Facebook, депутат Одеської обласної ради, Дмитро Чапір.

Політик, реагуючи на звернення мешканки Теплодару, виїхав 24 липня з робочою поїздкою до міста. Як стало відомо, жінка не може отримати інсулін для своєї хворої дитини, а купувати необхідні для життя препарати за власні кошти, родина не має можливості.

Відеозапис візиту до центральної міської лікарні та ратуші, депутат виклав у соцмережі. За словами заступниці директора КНП “Теплодарська центральна міська лікарня”, Майї Запорожан, проблема постачання інсуліну в приватну аптечну мережу, можлива лише за відсутності необхідного бюджетного фінансування на його закупівлю.

У фінуправлінні Теплодарської міської ради пояснили, що субвенції з державного бюджету на виконання заходів держпрограми “Доступні ліки” наразі не вистачає повною мірою, для того щоб забезпечити препаратами всіх інсулінозалежних мешканців міста, які стоять на обліку. Коштів з міського бюджету для співфінансування програми наразі винайти важко і зі свого боку у фінуправлінні будуть дуже вдячні, якщо у роботу з розв’язання болючого питання включиться депутат обласної ради.

Як додатково повідомив нашому виданню Дмитро Чапір, з наступного тижня разом з міською владою, необхідно невідкладно опрацювати дане питання і терміново винайти недостатні кошти та покрити видатки до кінця поточного року. Інсулінозалежні мешканці Теплодару, як і в цілому у регіоні, повинні повною мірою отримувати гарантовані державою препарати для повноцінного та безпечного життя, зазначає депутат регіонального зібрання.