13 листопада, під час онлайн засідання члени ради Державного агентства водних ресурсів України обговорять стан річки Тилігул та шляхи відновлення її гідроекологічного стану.

Про що повідомляють в Держводагенстві.

Причорномор’я присвячене проблемам однієї з найбільших річок цього басейну – річці Тилігул, яка є джерелом живлення Тилігульського лиману, на базі якого створено два природні парки: Тилігульський регіональний ландшафтний парк в Одеській області та регіональний ландшафтний парк «Тилігульський» в Миколаївській області.

Зокрема, розглядатимуться:

– результати обстеження водних об’єктів у басейні річки Тилігул, проведені БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю та Одеським державним екологічним університетом;

– рекомендації щодо можливих заходів з відновлення руслового стоку річки Тилігул з урахуванням вимог Водної Рамкової Директиви.

Разом з цим, під час засідання спільно з Держекоінспекцією в Одеській області будуть обговорені найактуальніші проблемні питання, пов’язані з порушенням режиму використання водних ресурсів та водоохоронних зон і прибережних захисних смуг, та шляхи їх вирішення.

До участі у заході запрошуються представники громадських організацій та органів влади і місцевого самоврядування, експерти, вчені та фахівці водогосподарсько-екологічного напрямку, представники засобів масової інформації.

У рамках засідання відбудеться відвідування проблемних ділянок річки Тилігул.

Онлайн засідання відбудеться о 13.30 13 листопада 2020 року у форматі відео-конференції /за посиланням/.

Ідентифікатор конференції: 854 8795 6376

Код доступу: 888916

Контактна особа: Галина Пуцята, тел. (048) 764-16-63, 098-718-64-13, basradarichok@ukr.net

Захід відбудеться з дотриманням усіх карантинних правил: температурний скринінг, обов’язковий масковий режим, дотримання соціальної дистанції 1,5-2 м.