20 січня 2021 року відбулося 5 засідання комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики Одеської обласної ради на чолі з її головою, депутатом обласної ради Дмитром Чапіром. До порядку денного увійшли 11 питань, 10 з яких були розглянуті представниками постійної комісії.

Серед інших розглянули й ухвалили рішення щодо питання про розгляд проєкту рішення обласної ради «Про передачу телемедичного обладнання зі спільної властності територіальних громад, сіл, селищ, міст Одеської області у спільну власність територіальних громад Одеської області».

Також, особливу увагу приділили питанню про розглад листів Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації щодо визначення централізованого забезпечення препаратами інсуліну в області на базі КНП «Одеський обласний ендокринологічний диспансер» Одеської обласної ради. Тож, згідно доповіді директорки Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Наталії Одарій-Захар’євої у бюджеті на 2021 рік держава передбачила субвенцію на підтримку хворих на цукровий діабет загальною сумою майже 51  мільйон гривень. Тепер розподілити ці кошти між більш ніж 12 тисячами пацієнтів із цим діагнозом в Одеському регіоні має КНП «Одеський обласний ендокринологічний диспансер».

З низкою питань на розгляд у порядку денному до засідання комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики звернулося й управління Одеської обласної ради з майнових віднносин. З-поміж 4 питань, члени комісії змогли розглянути й надати свої рекомендаціїї тільки щодо трьох. Взяти до роботи лист управління обласної ради з майнових відносин щодо передачі до сфери управління Міністерства внутрішніх справ України КНП «Одеський обласний клінічний медичний центр» Одеської обласної ради» члени комісії зможуть тільки на наступному засіданні, через підготовку додаткової інформації необхідної для вирішення цього питання.

Нагадаємо, в міській лікарні Чорноморська триває реалізація проєкта сучасного приймального відділення.

Більше новин читайте на сторінці «Тезис Одесчины» у Facebook.