ДТЕК Одеські електромережі планує направити на розвиток енергоінфраструктури Одеси та області 821 мільйон гривень у 2021 році.

Про що йдеться на сайті ДТЕК Одеські електромережі.

За ці кошти компанія реконструює підстанції, розподільчі пункти, кабельні та повітряні лінії, а також продовжить розбудову системи розумних мереж (Smart Grid) та впровадження сучасного клієнтського сервісу.

Інвестиції будуть спрямовані на поліпшення якості енергопостачання клієнтів відповідно до планових показників, які визначає держрегулятор НКРЕКП: скорочення втрат електроенергії в електромережах і показника SAIDI (часу відключення електроенергії). Окрім побудови та реконструкції згаданих трьох великих підстанцій, роботи також проведуть на 117 об’єктах середньої та низької напруги.

У 2021 році ДТЕК Одеські електромережі планує продовжити впровадження проєктів з автоматизації та цифровізації. Компанія розвиватиме автоматизовану систему диспетчерського управління, яка дозволить в режимі реального часу відстежувати технічний стан електрообладнання. Система допоможе більш оперативно відстежувати та усувати аварійні ситуації. Запровадження технологій з автоматизації та цифровізації дозволить надалі трансформувати поточну інфраструктуру електричних мереж в Smart Grid, що відповідає потребам сучасної економіки та клієнтів.

Крім того, компанія планує підвищити якість обслуговування клієнтів коштом модернізації обладнання та програмного забезпечення контакт-центру та використання сучасних дистанційних каналів і сервісів: онлайн-портал, чат-бот, тощо. Це дозволить зробити взаємодію клієнтів з компанією більш швидкою, простою і зручною.