СБУ викрила підпільні цехи на Одещині з виробництва контрафакту та попередила контрабанду цигарок до ЄС на понад 2,5 млн гривень.

Про що повідомляють на офіційній сторінці ФБ Управління СБУ в Одеській області.

На Одещині викрили виробництво і збут оптових партій контрафактної підакцизної продукції. У Волинській області заблокувано канал незаконного переправлення тютюнових виробів до ЄС.

За попередніми даними слідства, незаконний бізнес налагодили декілька мешканців Роздільнянського району на Одещині.

Зловмисники виготовляли фальсифіковані алкоголь та цигарки для продажу. Підпільні цехи вони облаштували у приватних домоволодіннях учасників групи.

Готовий товар ділки реалізовували під виглядом продукції відомих марок через місця роздрібної торгівлі на території регіону.

За оперативною інформацією, щомісячно зловмисники виготовляли контрафактної продукції на суму до 3 мільйонів гривень.

Під час обшуків за місцями підпільного виробництва та зберігання фальсифікату правоохоронці виявили велику кількість каністр із спиртовмісною продукцією, пляшки, етикетки і підготовлений до збуту «товар». Крім того, виявлено понад 15 тисяч пачок тютюнових виробів без марок акцизного збору. Наразі вилучений товар передано на експертизу.

Як повідомляється, наразі вирішується питання щодо повідомлення учасникам групи про підозру за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

В Одеській області також викрито контрабанду цигарок на понад мільйон гривень. Товар іноземного виробництва без марок акцизного збору правоохоронці виявили у вантажівці ділків на трасі «Київ – Одеса».

На Волині правоохоронці затримали вантажівку зловмисників на спробі незаконного переправлення за кордон 25 тисяч пачок цигарок іноземного виробництва без марок акцизного збору. Вартість виявленого в автомобілі товару становить майже 1,5 мільйона гривень.

За попередніми даними, місцеві контрабандисти намагались налагодити механізм нелегального перевезення цигарок іноземного виробництва через державний кордон. Товар для незаконного переміщення до ЄС ділки отримували від своїх спільників з однієї з сусідніх пострадянських країн.

Наразі тривають заходи щодо притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.