В Саратській громаді на Одещині планують збудувати перший в Бессарабії регіональний туристично-інформаційний центр, який стане своєрідним подарунком до 200-річчя Сарати.

Про що повідомляють в Одеській ОДА.

Департамент економічної політики та стратегічного планування Одеської ОДА раніше подавав проект будівництва туристичного інформаційного центру в Саратській і Петропавлівській громадах на розгляд Міністерства розвитку громад і територій України. Проект став переможцем конкурсу і на його реалізацію передбачено фінансування в розмірі 18, 5 млн грн з державного бюджету.

Півтора мільйона гривень підуть на облаштування центру в Старосілля Петропавлівської громади. Адже неподалік від цього населеного пункту знаходиться центр етнографічного, сільського зеленого туризму та сімейного відпочинку «Фрумушика-Нова».

Сарата, в свою чергу, має зручне географічне розташування, адже адмінцентр громади знаходиться на Ізмаїльській та Тарутинській дорожній розвилці. Для будівництва регіонального туристично-інформаційний центру в селищі передбачені 17 млн грн. Центр буде розміщуватися на двох гектарах землі комунального підприємства Саратської громади. Тут з’явиться безпосередньо сервісна служба, яка надаватиме проїжджаючим туристам інформацію про туристичні продукти, пам’ятки, історичні цінності, заходи, екскурсійні маршрути, транспорт, шопінг, розваги та інші цікавинки, які є в Бессарабії.

«Фішкою» центру стане організована, на договірних умовах, точка продажу товарів крафтових виробників вина, сирів, м’ясо-молочної продукції Бессарабії. Навіть буде передбачений відділ для реалізації сувенірних товарів. Для туристів буде працювати кафе. На другому поверсі центру, в приміщенні площею 107 квадратних метрів, розмістять конференц-зал. Окрім цього, в проекті передбачено зведення амфітеатру на 300 місць, де можна буде проводити не тільки туристичні конференції різного рівня, але й фольклорні фестивалі.

Голові Одеської обласної державної адміністрації Сергію Гриневецькому презентували проект будівництва регіонального туристичного інформаційного центру при в’їзді в Сарату голова Саратської територіальної громади Вікторія Райчева і радник голови Одеської облдержадміністрації Юрій Дімчогло.