В рамках малої приватизації в Одеській області готуються аукціони з продажу 13 об’єктів нерухомості, більшість з яких – нежитлові будівлі.

Про що повідомляють в Одеській ОДА.

Перелік доступних для приватизації об’єктів доступний за посиланням https://privatization.gov.ua

Відповідно до закону, до малої приватизації належать активи, вартість яких не перевищує 250 млн грн. Проте, здебільшого на продаж виставляються значно дешевші лоти – окремі будівлі, автомобілі, і лише іноді цілі майнові комплекси та підприємства.

Трапляються й унікальні об’єкти – як будівля колишньої електростанції з обладнанням, аукціон по якій відбудеться 29 квітня, або дитячий табір «Сонячний» біля лиману Шаболат, загальною площею понад 5 тис. квадратних метрів.

Як йдеться, це – державні активи, що сьогодні здебільшого не використовуються. Мета їх приватизації – знайти нових власників, які зможуть дати їм нове життя: оновити, відкрити власний бізнес або ж просто ефективно використовувати. Саме підприємці найчастіше беруть участь в приватизаційних аукціонах.

Продаж об’єктів відбувається онлайн у системі Прозоро.Продажі, що гарантує доступ до аукціонів для всіх охочих та виключає можливість маніпуляцій.