Які залишки освітньої субвенції утворилися на рахунках територіальних громад Одещини: аналіз ULEAD Одеський регіональний офіс Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe

Найбільший середній залишок освітньої субвенції на кінець 1-го кварталу 2021 року зафіксовано в бюджетах міських територіальних громад (8,9 млн грн), середній залишок у сільських ТГ становить 5,5 млн грн. Селищні громади найбільш повно використали субвенцію – тут середнє значення дорівнює  3,5 млн грн.

При загальному по області середньому показникові 5,7 млн грн (а без урахування м. Одеса це 4,8 млн грн), на кінець 1-го кварталу 2021 року, крім міста Одеса (86,8 млн грн), найбільші залишки освітньої субвенції утворилися на рахунках територіальних громад:

🔺Нерубайської сільської – 28,6 млн грн

🔺 Саф’янської сільської – 28,3 млн грн

🔺 Усатівської  сільської – 19,0 млн грн

🔺 Великодальницької сільської – 15,5 млн грн

🔺 Вигодянської сільської  – 14,5 млн грн

🔺 Мологівської та Шабівської – по 13,5 млн грн у кожній.

Найменші залишки цільових коштів зберігаються на рахунках громад:

🔻 Цебриківської селищної  – 27,6 тис. грн

🔻 Кубейської сільської – 42,9 тис. грн

🔻 Зеленогірської селищної – 47,3 тис. грн

🔻 Городненської сільської – 68,3 тис. грн

🔻 Криниченської сільської – 101,1 тис. грн

🔻 Василівської сільської – 127,0 тис. грн.

Повністю, до рівня нульового залишку, використана освітня субвенція лише в Раухівській селищній громаді.

«Ця субвенція з державного бюджету спрямовується місцевим бюджетам винятково на заробітну плату педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти. Значні залишки таких цільових коштів, що накопичуються на рахунках громад, можуть свідчити про недосконале управління коштами освітянської галузі на території громад не лише у 2021 році, а й в попередні бюджетні періоди», – пояснила радниця з питань муніципальних фінансів та управління Одеського регіонального офісу Олеся Голинська.

На графіках нижче представлені дані про залишки освітньої субвенції окремо по міських, селищних та сільських територіальних громадах Одеської області Для кращої якості зображення ви можете завантажити графіки на свій пристрій та збільшити масштаб.

#ULEAD #ULEADwithEurope #ащобвизнали #аналітика_ULEAD