В Одеській обласній раді відбувся конкурсний відбір кандидатів на виплату стипендії обдарованим дітям

Відповідна процедура була проведена під час засідання комісії з питань освіти, науки, молодіжної політики, спорту, культури та туризму 28 квітня.

Цього року на участь конкурсі було подано 265 заявок: 105 в номінації «Культура», 48 в номінації «Освіта» та 112 в номінації «Спорт». 

Під час засідання члени комісії переглянули матеріали щодо кожного конкурсанта та обрали 100 переможців. Після того, як вони нададуть всі необхідні документи, розпорядження про призначення стипендії підпише голова обласної ради Григорій Діденко. 

«Ми зобов’язані підтримувати обдарованих дітей, це наш внесок у майбутнє. Кожен з переможців отримає по 20 тисяч гривень, ця сума буде виплачуватись частками щомісяця до кінця поточного року. Сподіваюсь, це стане для дітей додатковим стимулом, аби розвиватись та удосконалюватися у своїй сфері», — розказав Григорій Діденко.

Зазначимо, що кандидатами на здобуття стипендії можуть бути обдаровані діти віком від 8 до 18 років, які постійно проживають і зареєстровані в Одеській області. Їх документи проходять перевірку профільними департаментами облдержадміністрації на відповідність критеріям та вимогам конкурсу.

Кандидати можуть висуватися органами місцевого самоврядування, установами, організаціями, навчальними закладами, гуртками, спортивними секціями в особі їх керівників, а також викладачами, тренерами, батьками або опікунами дітей, в окремих випадках — самою обдарованою дитиною за принципом самовисування.