В Одеському обласному центрі громадського здоров’я заздалегідь нагадують батькам про медичний огляд для школяра.

Як йдеться у Центрі, хоча 1 вересня ще не скоро, про медичний огляд для школяра слід подбати завчасно. І травень-червень – це найкращий час для цього. Чому так?

🔹 По-перше, ще не так жарко, тож візит до лікаря може бути комфортним для дитини, навіть якщо він запланований на середину дня.
🔹 По-друге, у травні-червні черги на медогляди значно менші, ніж в останні тижні серпня, тож похід до лікаря буде безпечнішим як для дитини, так і для батьків.
🔹 По-третє, саме на літо припадає велика кількість відпусток лікарів, тож потрапити на прийом в останній момент може бути проблематично.

📌📝 Отже, що потрібно знати батькам?
🏣📄 Для зарахування дитини до школи потрібна медична довідка № 086-1/о. У ній міститься висновок про стан здоров’я дитини, діагноз, групу на фізкультурі та рекомендації лікаря. Такі довідки видає сімейний лікар або педіатр із яким у дитини укладена декларація. Також цей лікар направляє дитину до вузьких спеціалістів та на аналізи, а саме:
🔸 до дитячого хірурга;
🔸 до дитячого ортопеда-травматолога;
🔸 до дитячого офтальмолога;
🔸 до стоматолога та інших спеціалістів за показаннями;
🔸 на аналіз крові на гемоглобін та інші аналізи за показаннями.

🧑‍⚕️🏥 Тож коли ви визначилися із часом проходження медогляду, перш за все, заплануйте візит до педіатра чи сімейного лікаря, який і розпише подальший маршрут для дитини. Те саме стосується і старших дітей від 7 до 17 років.

🩺💉 Зазначимо, що вузьких спеціалістів, за відсутності показань, діти в рамках щорічного медогляду перед школою проходять у віці 6, 11, 14-17. У віці 7-10 та 12-13 років педіатр надає відповідні направлення лише за наявності показань.

🧐📲 Із графіком проходження шкільних медоглядів та переліком спеціалістів можна ознайомитися за посиланням 👉 https://cutt.ly/8bSv05E.