На Одещині в Подільському міському краєзнавчому музеї в Міжнародний день музеїв відбулась презентація книги директорки закладу Олени Кобилюк — «Бірзула. Маловідомі сторінки історії».

Про що повідомляє громадська організація «Краєвєд».

Як зазначає авторка, в місті катастрофічно не вистачає краєзнавчої літератури, а та що існує вже давно морально застаріла і має деякі історичні помилки.

Протягом трьох років керівник музею та членкиня ГО «Краєвєд» Олена Кобилюк, збирала по крупицям матеріали, які хоча б якоюсь мірою були пов’язані з періодом Бірзули. В результаті, видання вміщує достатню джерельну базу і буде цікаве як для широкого кола читачів так і для науковців.

В книзі висвітлено багато цікавих та раніше невідомих історичних фактів з історії міста Подільська (до 1935 р. — Бірзула, до 2016 р. — Котовськ) за період з першої згадки до початку Другої світової війни. 

Книга вміщує велику кількість наглядного матеріалу, який представлений в формі фотофактів, архівних документів, спогадів очевидців, історичних мап, фотокопій газетних статей тощо. Об’єктивна інформація представлена таким чином, щоб кожен, хто ознайомився з розміщеними матеріалами, зміг зробити власні висновки про ту, чи іншу сторінку історії міста.