Одеська Траса Здоров’я розташована в прибережній зоні вздовж пляжів. Це одне з найулюбленіших місць відпочинку містян та гостей міста, але й під час прогулянок слід дотримуватися правил безпеки.

Про що нагадує Патрульна поліція Одеської області.

Як йдеться у правоохоронців, від пляжу “Ланжерон” до Аркадії, Траса Здоров’я позначена дорожніми знаками:
5.33 “Пішохідна зона”,
4.14 “Доріжка для пішоходів і велосипедистів” та має відповідну дорожню розмітку.
Відповідно до правил дорожнього руху, цією дорогою мають право користуватись пішоходи та велосипедисти.

Зазначена ділянка є територією несення служби велопатрульних, які контролюють правопорядок, дотримання дорожніх правил та надають необхідну допомогу громадянам.

Тож нагадуємо водіям двоколісного транспорту, що:

✅ зазначена ділянка вулично-шляхової мережі є пішохідною зоною, швидкість транспорту по ній не повинна перевищувати 20 км/год;
✅ для забезпечення власної безпеки та безпеки інших учасників дорожнього руху, велосипедистам дозволено керувати лише таким велосипедом, який обладнаний звуковим сигналом та світлоповертачами: спереду — білого кольору, по боках — оранжевого, позаду — червоного. Для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та увімкнений ліхтар (фара).

Правилами дорожнього руху велосипедисту забороняється:

 керувати велосипедом з несправним гальмом, звуковим сигналом, а в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості — з вимкненим ліхтарем (фарою) чи без світлоповертачів;
 рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках (крім дітей до 7 років на дитячих велосипедах під наглядом дорослих).

Також, рухаючись Трасою Здоров’я, потрібно бути дуже уважним, стежити за дорожніми обставинами, відповідно реагувати на її зміну та виконувати вимоги дорожніх правил.

❗️Пам’ятайте, в зоні розташування зазначеної дороги знаходиться велика кількість дитячих майданчиків і в будь-який час діти можуть раптово вибігти на смугу для руху велотранспорту.

Нагадаємо пішоходам:

☑️ за умови наявності тротуару або пішохідної доріжки, пішоходам заборонено користуватись доріжкою призначеною для велосипедів;
☑️ перед виходом на проїзну смугу велотранспорту з-за будь-яких об’єктів, що обмежують оглядовість, пішоходи повинні впевнитись у відсутності двоколісних засобів, що наближаються.

Пішоходам забороняється:
 виходити та перетинати смугу для руху велотранспорту, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;
 допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей на смугу для руху велосипедів.

Патрульні закликають всіх неухильно дотримуватись правил дорожнього руху та поважати один одного!

В разі необхідності допомоги поліції — одразу телефонуйте за номером 102.

❗️Корисного та безпечного вам відпочинку❗️