На Одещині викрито канал розповсюдження наркотиків, до якого причетна поліцейська сектору логістики одного з Одеських районних управлінь поліції.

Про що повідомляє Пресслужба Одеської обласної прокуратури.

З’ясовано, що наприкінці січня цього року сержант поліції, будучи відповідальною особою за зберігання речових доказів, підмінила 0,5 кг кокаїну, який був вилучений в межах кримінального провадження та після проведення відповідних експертиз зберігався в райвідділі.

До збуту кокаїну поліцейська залучила двох спільників, які реалізовували викрадений «товар» дрібними партіями наркозалежним особам безпосередньо або через місцевих наркоділків.

Правоохоронцями проведено низку обшуків за місцями мешкання та в автомобілях фігурантів кримінального провадження, у ході яких вилучено мобільні телефони, наркотичні засоби, у тому числі кокаїн, ваги та ZIP-пакети, які використовувались для фасування наркотичних засобів.

Крім того, під час проведення обшуку у камері зберігання речових доказів вилучено журнал обліку наркотичних засобів та встановлено відсутність зазначених 0,5 кг кокаїну.

Наразі спільникам співробітниці поліції повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України та вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також на даний час вирішується питання щодо повідомлення про підозру поліцейській за ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 308 КК України та перевіряється причетність до протиправної діяльності інших співробітників поліції.

Досудове розслідування триває.