В Одеській області 20 територіальних громад не створили служби у справах дітей у складі своїх виконавчих органів рад.

Про що повідомляють в Одеській ОДА.

«Наразі служби у справах дітей утворено у 72 громадах (разом з колишніми містами обласного значення, окрім міста Біляївка) зі штатною чисельністю 259 працівники (147 працівників в новостворених ССД та 112 працівників в 7 колишніх містах обласного значення), фактична кількість працівників служб складає 225 (122 працівники в новостворених ССД та 103 в 7 колишніх містах обласного значення)» – повідомила Наталія Утюпіна, в.о. начальника служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації під час селекторної наради з представниками громад.

Так наприклад, у Березівському районі службу у справах дітей не створили Миколаївська селищна рада, Новокальчевська, Петровірівська, Стрюківська сільські ради, а Ширяївська селищна рада створила службу у справах дітей без статусу юридичної особи.

За словами Наталії Утюпіною, службою у справах дітей обласної держадміністрації неодноразово проводилася з органами місцевого самоврядування інформаційно-роз’яснювальна робота та надавалася методична допомога з питань утворення служб у справах дітей у складі виконавчих органів сільських, селищних, міських рад територіальних громад.

Проте 20 територіальних громад до цього часу так і не утворили служби у справах дітей у складі своїх виконавчих органів рад, що не відповідає діючим вимогам законодавства та може призвести до порушення інтересів держави в частині гарантування забезпечення належного захисту прав дітей.