Одеська область отримала 17,5 млн грн, субвенції на розвиток мережі ЦНАП.

Про що повідомляють в Одеській ОДА.

За результатами конкурсу на отримання субвенції, бюджетні кошти були розподілені на 4 громади: Балтську, Великомихайлівську, Таїровську та місто Чорноморськ.

За словами заступника голови Одеської ОДА Анастасії Бондар, на разі очікується офіційна інформація щодо розподілу субвенції на інтернет. Попередньо субвенцію отримають 32 громади.

«Результати розподілу коштів можна переглянути в дашборді. Тут також можна подивитися перелік громад та сіл, кількість соцзакладів, які отримають підключення до інтернету, суми фінансування та усі ключові КРІ» – повідомила Анастасія Бондар.

Перевірити свою громаду можна за посиланням: https://thedigital.gov.ua/news/internet-kozhnomu-ukraintsyu-kabmin-zatverdiv-rozpodil-koshtiv-internet-subventsii-dlya-670-gromad

Центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи) — установи з надання різноманітних адміністративних послуг за принципом «єдиного вікна» та «прозорого офісу». Створюються при місцевих радах з метою комфортності та протидії корупції в наданні послуг фізичним та юридичним особам. Можуть мати територіальні підрозділи для легшої доступності.

ЦНАПи почали створюватися у 2013 році на виконання Закону України «Про адміністративні послуги». В деяких регіонах за ініціативою міськрад діяли вже в 2010 році.

Окрім підвищення доступності та якості державних послуг, створення розгалуженої мережі ЦНАПів сприяє створенню прозорої і підзвітної багаторівневої системи врядування, яка реагуватиме на потреби громадян, а також сприяє зростанню кількості робочих місць навіть в невеликих населених пунктах.