Поліцейські, які несуть службу на водних об’єктах Одеської області та Чорному морі: купатися слід тільки в спеціально відведених та обладнаних для цього місцях, де обстежене дно і немає «підводних каменів», які можуть покалічити чи навіть вбити відпочиваючих.

Ще однією гарантією безпечного відпочинку на воді є вміння добре плавати, але за умови дотримання дисципліни та обережності. Пам’ятайте про те, що вживання алкогольних напоїв, стрибки з висоти, ігри з притопленням, надто далекі запливи, особливо в нічну пору, нерідко закінчуються трагічно навіть для найвміліших плавців.

Окремої уваги вимагають діти. Малеча повинна бути під постійним та пильним наглядом дорослих не тільки у воді, а й на узбережжі, бо бувають випадки, що дітки губляться у натовпі чи, що небезпечніше, самі біжать у воду. Без контролю не повинні залишатися і підлітки, хоч вони більш самостійні. Частіше нагадуйте їм про наслідки, до яких можуть призвести жарти у воді, а ще краще, окрім настанов, власним прикладом навчайте бути відповідальними та дисциплінованими.

Довідково: правоохоронці патрулюють всі без винятку водні об’єкти Одеської області та Чорне море з метою виявлення фактів правопорушень і оперативного реагування на звернення громадян. Наразі ними активно проводяться профілактичні заходи на воді, пов’язані з нерестом. За останній час викрито двадцять правопорушників, які займалися незаконним виловом водних біоресурсів та іншими протиправними діяннями. У них вилучили дванадцять човнів, більше шести тисяч метрів сіток та кілометр неводу.