4 липня 2021 року в Одесі та в інших гарнізонах базування Військово-Морських Сил Збройних Сил України будуть проведені урочисті заходи з нагоди Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Про що повідомляють на сторінці ВМС ЗС України у Фейсбуці.

Як йдеться, в Одесі основні заходи розпочнуться о 09.00 на причалі Морського вокзалу із церемонії підняття Державного Прапору України, Військово-Морського Прапору Збройних Сил України, стеньгових прапорів та прапорів розцвічування.

Після чого на вшанування пам’яті полеглих воїнів передбачено ритуал покладання вінків та квітів на воду. В той час вертольоти ВМС ЗС України здійснять проліт з демонстрацією Державного Прапора України та Військово-Морського Прапора Збройних Сил України, а на терасі Морського вокзалу творчий колектив Центру військово-музичного мистецтва ВМС ЗС України подарує музичний концерт одеситам і гостям флотської столиці України.

З 10 години гостей та представників засобів масової інформації в приміщенні Одеського морського вокзалу чекатимуть виставка «Блокпост пам’яті», яка презентує героїзм захисників України від російської агресії.

На завершення о 19 годині у Літньому театрі Міського парку спільна група Центру військово-музичного мистецтва ВМС ЗС України та оркестру 6-го флоту США презентує присутнім концерт з нагоди Дня ВМС ЗС України та Дня Незалежності США.

Після заходу сонця ви організатори обіцяють видовищну ілюмінацію на бойових кораблях.

Також з 5 по 9 липня 2021 року 2021 року для мешканців та гостей Одеси будуть проведені концертні виступи оркестру 6 флоту США та Центру військово-музичного мистецтва ВМС ЗС України на концертних майданчиках на Думській площі, у парку Т.Шевченка, біля Воронцовської колонади, Потьомкінських сходах та у Міському саду.