5 липня 2021 року відбулось перше засідання комісії з розгляду проектів, що пропонуються для участі в програмі «Спроможна школа для кращих результатів».

Про що повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Найбільше пропозицій подали Дніпропетровська, Харківська, Кіровоградська, Одеська та Сумська області.

Станом на 26 травня обласні та Київська міська державні адміністрації подали 891 проектну заявку, з них – 478 пріоритетних. Загальна вартість пропозицій проектів становить 2 млрд 516 млн 100 тис. грн.

З-поміж поданих пропозицій 50 проектів стосуються формування безпечного середовища, зокрема – закупівлі обладнання харчоблоків. Також подано 42 пропозиції проектів, які стосуються капітального ремонту харчоблоків.

В результаті засідання комісія розглянула пропозиції проектів, подані регіонами, частину з яких надіслано на доопрацювання. Найближчим часом відбудеться друге засідання комісії, під час якого буде розглянуто решту проектів.

Довідково

Урядова програма «Спроможна школа для кращих результатів» – це фінансова підтримка закладів освіти на ремонт будівель шкіл, завершення недобудов, закупівлю обладнання для класів та оновлення навчальних кабінетів, харчоблоків, інтер’єрів у коридорах, класах та інших приміщеннях школи. Програма допомагає зробити школи безпечним та комфортним середовищем для кожного учня та вчителя. Цьогоріч на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» виділено субвенцію в 1 млрд грн, кошти якої розраховано зокрема і на харчоблоки.