14 липня, на черговому засіданні комісія з питань охорони здоров’я та соціальної політики Одеської обласної ради розглянула ряд питань, що стосуються покращення умов функціонування комунальних медичних установ обласного підпорядкування.

Серед цих питань зокрема розглянули звернення мешканців «Обласного центру соціально-психологічної допомоги», а також листи Департаменту соціальної та сімейної політики ОДА щодо виділення коштів на покращення умов пожежної безпеки у КУ «Барабойський психоневрологічний будинок-інтернат» та ОКУ «Обласний центр соціально-психологічної установи».

Як зазначив голова постійної комісії Дмитро Чапір, жодна з цих установ не має достатнього фінансування для вирішення поставленного питання. Деякі з них навіть не мають проектно-кошторисної документації для проведення відповідних робіт та вже знаходяться на межі закриття за рішенням суду.

Дмитро Чапір наголосив, що вирішення питання є першочерговим, адже пожежна безпека – це безпека людей, що проживають та працюють в комунальних установах.

Отже, комісією було вирішено направити звернення до голови Одеської ОДА Сергія Гриневецького та голови Одеської обласної ради Григорія Діденко з проханням посприяти у вирішенні питання щодо віднайдення нових шляхів фінансування задля вирішення поставленного питання.