28 серпня в селищі Тарутине Болградського району відкрився XV Бессарабський ярмарок. Міжнародний фестиваль-виставка триватиме два дні.

У яскравому сузір’ї багатонаціонального регіону представлені зразки подвір’їв народностей, які населяють Тарутинський район, їхній національний колорит і незрівнянні страви національної кухні.

Традиція проводити ярмарки зародилася у селищі Тарутине майже два століття тому — з 1824 року там влаштовували великі кінні та зернові торги.

Бессарабский ярмарок разом з керівництвом області, директором департаменту охорони здоров‘я ОДА відвідав голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики Одеської обласної ради Дмитро Чапір. 

В своїй вітальній промові з нагоди свята Успіння Богородиці та відкриття 15 Міжнародної виставки – ярмарки, Дмитро Чапір зазначив, що будучи уродженцем Бессарабського краю добре знає які тут працьовиті, гостинні люди з широкою душею.  

«Низький вам уклін за все, що оточує нас на Бессарабії.  Це все створено вашими працьовитими руками, щоденною працею, і в цю працю вкладено серце! »

Цього разу у ярмарку взяли участь торгові підприємства з різних районів Одеської області, а також виробники сільськогосподарської техніки.

Гостей ярмарку пригощали болгарською баницею, гагаузькою кавармою, молдавською мамалигою, шашликами з баранини і свинини, шурпою з баранини, бринзою і бессарабським вином. Також було організовано концерт і спортивні змагання.

Варто відзначити, ярмарок проводитиметься з метою збереження і примноження культури і традицій народів Бессарабського краю.