Вихованки одеської КДЮСШ №17 — дві сестри, завоювали дві медалі чемпіонату Європи серед кадетів з тхеквондо, який проходив в Таллінні.

Про це повідомляє відділення НОК України в Одеській області.

Як йдеться, в категорії «до 33 кг» (15 учасників) 12-річна Анастасія ВОЛОСЕНКО завоювала срібну медаль, ії сестра-близнючка – Златослава – бронзову. Тренуються спортсменки у Віктора ПОДОЛЯНА.

Анастасія перемогла іспанку Юдіт Гонсалес (34:4), француженку Марі Андрійє (24:1), а потім, за турнірною сіткою мала зустрітися зі своєю сестрою. Але поєдинок між ними, традиційно, не відбувся, і вона без бою пройшла у фінал, де зійшлася з росіянкою Софією Сілантьєвою. Бій залишився за суперницею 31:10. Златослава на шляху у півфінал взяла верх над туркенею Орхан Айсе (24:22), а потім над Хураман Джавадзаде із Азербайджану (30:10).

Також спортсмени Одеської області виступали на цьому чемпіонаті Європи у змаганнях серед молоді.

В категорії «до 62 кг» Юліана ЛІПАТОВА в 1/16 фіналу перемогла Владу Гродіну із Росії (19:18), в 1/8-й – Невену Йоканович із Сербії (10:5), а в поєдинку за вихід у півфінал поступилася майбутній чемпіонці Європи Петрі Столбовій з Чехії – 6:26.

В категорії «+87 кг» Ілля ЛІПАТОВ в першому раунді достроково перемін Зерая Аніла з Туреччині, але в другому – поступився Паско Божичу із Хорватії (12:20), який став срібним призером чемпіонату Європи.

В категорії «+73 кг» Рената ПОДОЛЯН завершила боротьбу в першому раунді, поступившись туркені Саглік Айсельнур, яка стала бронзовою призеркою.