В Одеській області порушили 71 адмiнiстративне провадження стосовно керiвництва закладiв освiти щодо питань забезпечення протипожежного захисту у новому навчальному році.

Про що йшлося 02 вересня, під час чергового засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської облдержадмiнiстрацiї.

Як йшлося, проблема зношеності обладнання, відсутності або несправності автоматичних систем пожежної сигналізації та оповіщення людей, потреба в заміні або ремонті систем електропостачання та дообладнання первинними засобами пожежогасіння є характерною рисою поточної ситуацiї у закладах освіти.

Крім того, більшість з них розташовані в старих будівлях, де не було передбачено функціювання автоматичних систем пожежної сигналізації та оповіщення людей, а електричні мережі не були розраховані на високі навантаження із застосуванням новітнього технологічного обладнання для харчоблоків та комп’ютерної техніки. У зв’язку iз зазначеним виникає необхідність повної або часткової заміни електричної мережі та встановлення сучасних електричних запобіжників.

“Окрiм комплексних органiзацiйних заходiв (видання вiдповiдних регулятивних документiв, створення пожежно-технічних комісій, проведення профілактичних оглядiв та планово-попереджувальних ремонтiв) Департаментом також вживаються заходи у сферi адмiнiстративного законодавства. Зокрема, порушено ряд адмiнiстративних проваджень стосовно керiвництва закладiв освiти у Березівському (5), Ізмаїльському (5), Роздільнянському (6), Подільському (15), Білгород-Дністровському (16) і Одеському (24) новостворених районах” – зазначив Олександр Лончак, директор департаменту освiти i науки ОДА.

Як повідомляють в профільному департаменті, на сьогодні в Одеській області функціонують 1760 закладів освіти різних типів та форм власності, фінансування яких здiйснюється з бюджетів різних рівнів: 788 — це закладів загальної середньої освіти (включаючи 29 закладів обласної комунальної та 43 заклади приватної форм власності); 879 закладів дошкільної освіти (включаючи 93 заклади приватної форми власності); 33 заклади професійної (професійно-технічної) освіти; 58 закладів фахової передвищої та вищої освіти.